Op zaterdag 13 juli hebben we een geweldige middag op de kaasboerderij van Boer Janmaat. Op het weiland staan de lange tafels klaar, als de ouders en hun kids aan komen waaien om te genieten van een uitgebreide lunch.

Ook op deze JUNIOR editie weer puur genieten: Lekker spelen & heerlijk lunchen. Voor kinderen natuurlijk, maar ook voor de papa’s & mama’s, ooms, tantes, oma’s & opa’s. De tafels staan gedekt, met wapperende witte tafellakens, mooi brocante serviesgoed en vrolijke bloemen.

Om te beginnen, gaan de kinderen eerst even aan tafel, voor een kom verse soep ( met een rietje! ) en soepstengels. Daarna kunnen de kinderen de boer op. Lekker suffelen aan het boerderijleven en kijken hoe het er allemaal aan toe gaat. Koeien voeren & kalfjes aaien. De kinderen mogen zelfs helpen met kaasmaken. Tussendoor komen er voor de kids nog lekkere hapjes op tafel, zodat ze niks te kort komen.

De tafel van de volwassenen wordt ook langzaam gevuld met heerlijke gerechten en lokale producten. Knapperig vers brood, huisgemaakte smeersels, verschillende verse salades, luxe vleeswaren  en natuurlijk een kaasplank met de kazen van Janmaat.

Als geen ander weten wij, dat het voor kinderen lastig is, om lang aan tafel te blijven zitten. Ook voor ouders is het lastig, daar ze steeds achter de kinderen aan moeten. De kids gaan onder begeleding kaas maken en krijgen een rondleiding over de boerderij.  Er wordt een oogje in het zeil gehouden, door het Lange Tafels team.. Maar natuurlijk is het ook leuk, om eens te kijken hoe dat gaat tijdens het kaasmaken. Of wil je misschien als ouder even mee met de rondleiding. Dat kan! De lunch blijft gewoon lekker lang op tafel staan. Regelmatig wordt er aangevuld, zodat het u aan niets ontbreekt. Lekker wijntje erbij… puur genieten!

(ook goed om te weten: de kinderen worden begeleid door pedagogisch geschoolde mederwerkers)

  • De prijs voor deze lunch is €27,50 (incl 1 glas wijn) voor volwassenen en €12,50 voor de kids.
  • Aanvang +/- 12.00 uur, Start lunch 12.30 uur
  • Locatie Kaasboerderij Janmaat, Barwoutswaarder 57 in Woerden
  • Een plekje reserveren? Neem contact op via reserveren@langetafelsinhetgras.nl of bel met 06-24395970.