Lange Tafels tussen de boeken
De Bibliotheek Gouda organiseert samen met Lange Tafels in het Gras een benefietdiner voor War Child. Op vrijdag 22 maart staan de lange tafels tussen de boeken in het  historische pand aan de Spieringstraat en kunnen de gasten genieten van een uitgebreid 4 gangen diner met pure gerechten van hier en daar. Lokale ingrediënten verwerkt in gerechten van over de hele wereld. In deze wereld zijn er nog steeds te veel jonge kinderen die meevechten in oorlogen of waarbij de oorlog zware (psychische) littekens heeft achtergelaten. War Child zorgt ervoor dat deze kinderen leren omgaan met hun ingrijpende ervaringen, leren lezen en rekenen en een vakopleiding kunnen volgen. Zodat ze na een jeugd vol geweld toch een stabiel bestaan kunnen opbouwen.

 

 

 

 

 

 

 

Geef twee oorlogskinderen weer een toekomst.

Door deelname aan dit diner steun je 2 kinderen uit een voormalig oorlogsgebied en kan War Child hen weer zicht op een toekomst geven. Dus schuif aan bij onze Lange Tafels en geniet van een avond met lekker eten en drinken. Natuurlijk kan hierbij een stukje (voor)lezen niet ontbreken. Simon van der Geest (Dissus) leest voor en maakt muziek. Vanaf 19.30 starten we en rond 23.00 keert iedereen weer huiswaarts.

Beperkt aantal plaatsen, reserveer snel
De kosten voor dit diner zijn €50,- p.p. Hiervoor krijg je maar liefst een 4 gangen diner, een amuse en aperitief, keuze uit wijn, sap en onze eigen smaakwaters. Kortom een bijzonder diner, op een bijzondere plek voor een bijzonder goed doel. Steun War Child en reserveer nu via www.bibliotheekgouda.nl of reserveer via de mail.

Over Stadsbibliotheek Gouda
De Centrale Vestiging van de Bibliotheek Gouda is gehuisvest in het voormalig ‘Verenigd Wees- en Aalmoezeniershuis’. Al in 1586 werd gestart met het Aalmoezeniershuis, voor de opvang van kinderen van niet Goudse burgers en kinderen boven de 10 jaar. In 1642 kreeg het pand min of meer zijn huidige plattegrond en gevel. Dit werd vastgelegd in een regentenstuk, geschilderd in 1644 door de schilder Jan Fransz. Verzijl. Dit werk is nog steeds te zien in de zogenoemde regentenkamer, gelegen op de begane grond. In deze zaal, waar nu de romans staan, is ook een 17e eeuwse haard te zien, afkomstig uit het Heilige Geesthuis. Het pand aan de Spieringstraat is tot 1942 als weeshuis in gebruik gebleven