Sucade rocks….
Wat bedoelen ze daar nu weer mee? Dit prachtige stuk vlees hebben we afgelopen zomer veelvuldig van onze BBQ of grillpannen laten afrollen. De reacties waren overweldigend. Sucade is natuurlijk óók dat stuk vlees, wat je in stukken snijdt en in een welriekende stoof verwerkt. Maar een sucade van topkwaliteit blijkt geschikt om te grillen. Je krijgt dan een knapperige buitenkant en een sappig stuk vlees. Kan moeiteloos met een biefstuk concurreren. Eigenlijk vonden onze gasten van afgelopen seizoen het nog lekkerder dan een biefstuk.
Ook het werken met Picanha viel in de smaak. Dit is het staartstuk met dat mooie laagje vet. En juist dat vet geeft nu net die èchte smaak aan het vlees, dat je heel erg mist bij al dat opgepompte supermarkt vlees.
Deze week zijn we op werkbezoek geweest bij onze vleesleverancier en daar hebben we alvast weer van die mooie, grote stukken gezien voor volgend jaar. Mooi vlees uit ons eigen Holland. Wat je van dichtbij haalt, is namelijk ook heel lekker!