Winterse gezelligheid

De Winterse Smaakmarkt van zondag 14 december was druk bezocht. 500 Bezoekers kwamen naar Boerderij de Boerinn om te proeven, te ontmoeten en te genieten van de winterse sfeer.

Binnen in de boerenschuur was het een drukte van belang. De 25 Smaakmakers, allen kleine, creatieve ondernemers, hadden van alles in huis om de bezoekers te inspireren op het gebied van kerst, wonen & lifestyle. Van accessoires tot vuurketels en van D.I.Y. pakketten tot houten kerstboompjes. En, zoals de naam al doet vermoeden, was er op de WinterSmaakmarkt ook allerlei lekkers te proeven. De bezoekers deden zich tegoed aan de streekkazen, ambachtelijke charcuterie van het Linievarken en stoofpotjes. Met een glas bubbels of een goed glas Portugese wijn erbij was het echt genieten.

Dat D.I.Y. (“do it yourself”) een nieuwe trend is, was goed te merken. Tijdens de creatieve workshops in het Smaaklokaal werd hard gewerkt aan mooie kersthangers, sierraden en windlichten. Niet alleen kinderen gaven er hun creatieve ideeën vorm, ook volwassenen gingen aan de slag met de diverse creatieve technieken. Voor het goede doel (Roparun) werd een workshop gegeven aan jonge (snoep)sushichefs.

Ook buiten en in de stal was er van alles te beleven voor jong en oud. Het prachtige winterweer maakte dat het een feestje was om buiten van een heerlijke espresso te genieten, terwijl de kinderen marshmallows roosterden op het vuur. Het was puur genieten van de landelijke buitenlucht met dat winterse zonnetje in de rug.
In de jongveestal stond een springkussen klaar en veel kinderen hebben eindeloos gedwaald in het hooidoolhof. Voor degenen die nog niet uitgedoold zijn, is het goed om te weten dat het doolhof ook te ontdekken is tijdens de Winterboerderij op 27 t/m 30 dec. bij Boerderij de Boerinn.

Foto’s door Pure Moments.